Coravin-nastroj na otvaranie vina.jpg
Enomatic_servirovanie vina_technologia2.jpg
Coravin-nastroj na otvaranie vina.jpg

Coravin


Revolúcia vo svete vína. Nalejte si víno bez toho, aby ste otvorili celú fľašu.

SCROLL DOWN

Coravin


Revolúcia vo svete vína. Nalejte si víno bez toho, aby ste otvorili celú fľašu.

Coravin je prvý a zatiaľ jediný systém na svete, ktorý umožňuje naliať víno z fľaše bez jej odkorkovania. Dáva slobodu experimentovať s vínom bez toho, aby ste otvorili celú fľašu. V Horeca segmente Coravin umožňuje zaradiť najkvalitnejšie vína do vínnej karty bez obáv, že sa nepravidelným používaním znehodnotia. Aj vinárne či vinotéky nájdu v systéme Coravin využitie. Nielenže môžu ponúkať zákazníkom na ochutnávku širší výber vín, ale aj rýchlo a ľahko dokážu zvnútra preskúmať chuť a vôňu nového či neznámeho vína bez toho, aby sa znehodnotila celá fľaša.

Použitie Coravinu je pomerne jednoduché. Coravin najprv pomocou dutej ihly z chirurgickej ocele prepichne korok a umožní tak naliať víno do pohárov bez toho, aby bol obsah fľaše vystavený vonkajším elementom. Jednoduchým stlačením spúšte na zásobníku potom nahradí víno, ktoré z fľaše ubudlo, vzácnym plynom argónom. Keďže argón nemá chuť ani vôňu, na rozdiel od kyslíka pomáha uchovávať kvalitu vína. Keď ste s množstvom naliateho vína spokojní, ihlu z korku jednoducho vytiahnite a podtlak z hrdla fľaše ju automaticky vzduchotesne uzavrie. Bez starostí sa tak môžete podeliť o poklady vo vašej kolekcii vín bez toho, aby ste museli vypiť celú fľašu.

Ako funguje Coravin

Ako funguje Coravin

1.Prepichnutie korku

Coravin sa dá použiť na všetkých tichých vínach. Stačí, keď zatlačíte ihlu do korku, aby ste sa dostali k vínu.

2. Naliatie vína

Nakloňte fľašu, ako keby ste nalievali víno z otvorenej fľaše do pohára. Stlačte spúšť, aby ste spustili tlak argónu do fľaše. Uvoľnite spúšť a ak máte v pohári požadované množstvo, fľašu nakloňte znovu do normálnej polohy.

3. Vychutnávanie

Po vytiahnutí ihly, sa korok prirodzene zacelí a bude aj naďalej chrániť víno po ďalšie mesiace či roky.

Enomatic_servirovanie vina_technologia2.jpg

ENOMATIC


TOP systém na servírovanie vína.

ENOMATIC


TOP systém na servírovanie vína.

Zariadenie Enomatic vynašli v Toskánsku v roku 2002 a rozšírilo sa do viac ako 73 krajín sveta. Enomatic umožňuje reštauráciam, hotelom, lobby barom, vínotékam a iným prevádzkam rozšírenie vinných kariet s dôrazom na maximalizovanie predaja s nulovými stratami a elimináciou plytvania vínom. Systém umožňuje zachovať vína až 4 týždne v dokonalej kvalite, vôni a so všetkými atribútmi pri degustácii.

Enomatic systém dávkuje priamo z fľaše pomocou inertného plynu (Dusík/Argón). Dokonalá kvalita, vôňa a všetky atribúty zostávajú bez zmeny po dobu min. 4 týždňov, akoby ste práve otvorili fľašu.

Ak máte záujem o Enomatic do vašej prevádzky, kontaktujte prosím naše obchodné oddelenie, ktoré vám zašle ponuku na rôzne druhy Enomaticov, podľa množstva fliaš aj podľa dizajnu.